Rosie Van Raemdonck

West-Vlaanderen Belgium
(b. 1976 - d. 2011)

Obituary link not available.

Text in Dutch on the website of LLL Belgium/Flanders. The LLL Area Coordinator of Leaders read the text below at her funeral and it was published in BOVA, the Dutch magazien for mothers:

Toen we Rosie leerden kennen was ze net 8 weken moeder geworden. Er zijn altijd moeders die je bijblijven, die om de een of andere reden anders zijn dan de anderen. Rosie was zo iemand. Zo’n moeder met een kanjer van een moederinstinct, zo’n moeder die keek en luisterde naar haar kind en begreep wat haar kind nodig had. Een moeder die haar ervaringen altijd wilde delen met anderen, met eindeloos veel geduld, warmte en enthousiasme.

Het soort moeder dus dat wij met plezier verwelkomden toen ze een aantal maanden later schoorvoetend meedeelde dat ze ook wel bij LLL wilde. Niemand twijfelde aan haar kandidatuur. We hebben haar met open armen ontvangen. Dezelfde armen die haar niet veel later wilden troosten, opvangen en steunen toen ze de ondenkbare diagnose kreeg.

Dat uitgerekend Rosie, die haar dochter met zo veel liefde en plezier aan de borst had, direct moest stoppen met borstvoeding geven ... verschrikkelijk vond ze dat. We huilden met haar mee. Haar procedure om LLL-medewerker te worden werd tijdelijk stilgezet. Het deed haar te veel pijn. Andere moeders helpen met borstvoeding, terwijl ze zelf moest stoppen, dat kon ze nu even niet. Maar de vlam bleef op waakstand. Dat net Rosie, blakend van levenslust en energie, te horen moest krijgen dat haar dagen geteld waren...wat een stuitend onrecht.

Maar Rosie, hoe ziek ze ook was, had altijd nog wat tijd en energie over en dacht eraan haar procedure te hervatten. Ze wilde zo graag en al zo lang, maar twijfelde. We trokken haar over de streep. Ze beet zich vast ... en kijk, in geen tijd had Rosie onze website hervormd, haar procedure afgerond en een moedergroep opgestart bij haar in de buurt. We konden niet anders dan onder de indruk zijn van zoveel kracht en inzet.

En we hoopten, naïef misschien, maar we hoopten ... dat we haar nog lang bij ons mochten hebben, dat ze Vincent en Eline niet zou moeten achterlaten, dat er een remedie werd gevonden, dat er een mirakel zou gebeuren. Maar mirakels bestaan niet, zelfs niet in het leven van zo’n bijzonder iemand.

Dat die bruisende en warme Rosie haar strijd moest staken ... dat valt moeilijk te vatten, laat staan te aanvaarden. Sommige mensen zijn onvervangbaar. Rosie was zo iemand. Iemand om voor altijd in het hart te dragen. Naast het verdriet en het gemis, is er ook de trots ... trots dat zij één van ons was ... en altijd zal blijven.